Cursus fibromyalgie klachten verminderen

Een cursus waarin je in 15 weken werkt aan de verschillende aspecten die spelen bij fibromyalgie en de klachten vermindert.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is vaak bekend onder de naam weke delen reuma. Iedereen die gediagnosticeerd is met fibromyalgie heeft al langere tijd pijn op meer dan drie plekken op het lichaam. Daarnaast wordt de diagnose gesteld aan de hand van zogenaamde tenderpoints. Dit zijn achttien specifieke plekken op het lichaam, waarvan er minstens elf bij aanraking pijnlijk zijn.

De klachten die fibromyalgie veroorzaakt kun je verminderen. Zeker als je rekening houdt met de verschillende klachten die een rol spelen bij deze aandoening.

Bij fibromyalgie heeft niet iedereen heeft dezelfde klachten die onder fibromyalgie vallen, maar een aantal komen wel opvallend vaak voor, namelijk:

  • Verzuring van de spieren. Zorgt er ook vaak voor dat er sprake is van krachtsverlies of dat je met sporten amper resultaat bereikt.
  • Chronische vermoeidheid.
  • Stijfheid.
  • Pijn, voornamelijk bij de aanhechting tussen de gewrichten en pezen.
  • Somberheid of depressiviteit.
  • Slaapproblemen, vaak veroorzaakt door pijnklachten worden vaak gelinkt aan verzuring van het lichaam.

Ben je er aan toe om de klachten van fibromyalgie te verminderen?

Dan help ik je hier graag bij. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met fibromyalgie klachten.

Cursus van 15 weken

Om je te helpen om de klachten van de fibromyalgie zo goed mogelijk te verminderen wordt er een cursus ontwikkeld van 15 weken die je online volgt.

In deze cursus zet je elke week je een nieuwe (kleine) stap waardoor week na week je gezondheid verbeterd.

Cursus fibromyalgie klachten verminderen

Deze stappen houden rekening met de verschillende aspecten van fibromyalgie en krijg je in een speciale volgorde.

In de cursus wordt aandacht besteed aan voeding, pijnbestrijding, slaapproblemen, ontgiften en ontzuren, verhogen van je energieniveau en meer.

Het verminderen van de klachten bij fibromyalgie op een manier die past bij je genen en je DNA zorgt ervoor dat je een hele gezonde basis legt waardoor je metabole processen weer beter gaan verlopen en je weer de gezondste versie van jezelf wordt.

Deze cursus is gebaseerd op de wetenschappelijke kennis en onderzoeken die er zijn over leefstijl, maar uiteraard wel in een modern jasje!

De cursus is nog in ontwikkeling. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de cursus beschikbaar is? Klik dan op de button en meld je aan, dan krijg je een seintje zodra de cursus online gaat.