Cursus insulineresistentie omkeren

Een cursus waarin je in 15 weken stap voor stap een nieuwe leefstijl aanleert insulineresistentie omkeert.

Insulineresistentie – een gezondheidsprobleem bij de meeste mensen

Slechts 5% van de Nederlanders zijn nog compleet gevoelig voor insuline. Deze groep heeft geen overgewicht en zal voornamelijk uit jongeren bestaan en mensen die zich heel bewust bezig houden met voeding.

95% heeft een matige tot ernstige vorm van insulineresistentie, waarvan ondertussen meer dan 1,3 miljoen Nederlanders zo insuline resistent zijn dat ze diabetes type 2 hebben. Mensen met insulineresistentie kunnen een gezond gewicht hebben, al komt overgewicht vaker voor naarmate de insulineresistentie erger wordt.

Wat is Insulineresistentie

Insulineresistentie ontstaat doordat het lichaam te vaak maaltijden heeft moeten verwerken die teveel slechte koolhydraten bevatte. Het insulinesysteem moet overuren draaien om al die koolhydraten te verwerken. En op een gegeven moment lukt dat niet goed meer en raakt het uitgeput.

Hierdoor worden er steeds minder insulinereceptoren op de celwand geplaatst en reageren deze receptoren ook nog eens steeds minder gevoelig op de insuline, waardoor het steeds moeilijker wordt om de suikers uit de bloedbaan te krijgen.

Om dat te compenseren gaat het lichaam meer insuline aanmaken zodat de bloedsuikerspiegel nog zo stabiel mogelijk blijft.

Als het insulinesysteem helemaal is uitgeput gaan de genen die het insulinesysteem regelen steeds meer ‘uit’ staan. Het lichaam raakt uitgeput om insuline aan te maken en de insulinereceptoren zijn niet meer gevoelig voor insuline.

Lukt dit niet meer, doordat de insulineresistentie zeer ernstig is geworden, dan kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer op peil houden. Deze wordt dan te hoog en je spreekt dan van diabetes type 2. Diabetes type 2 is dus het laatste stadium van insulineresistentie. Een te hoge bloedsuikerspiegel brengt tal van soms ernstige complicaties met zich mee. 

Weet je dat je insulineresistentie hebt, ga daar dan tijdig mee aan de slag en laat het niet zover komen dat je diabetes type 2 ontwikkeld.

Symptomen van insulineresistentie

Je kunt insulineresistentie herkennen aan de volgende symptomen (je hoeft niet alle symptomen te hebben):

 • Futloos of alsmaar moe zijn, in het bijzonder na een maaltijd
 • Veel trek in zoetigheid en vaak honger
 • Extra vetopslag in de buikstreek (vaak een appelvormig figuur)
 • Droge mond (veel dorst)
 • Veel moeite met afvallen
 • Skin tags (uitsteeksel op de huid, zit voornamelijk in de nek en schouderstreek en wordt veroorzaakt door laaggradige ontstekingen)
 • Depressieve gevoelens of stemmingswisselingen
 • Fibromyalgie (wordt waarschijnlijk deels door insulineresistentie veroorzaakt)
 • PCOS (polycysteus ovariumsyndroom). Door teveel aan testosteron ook mogelijk overbeharing op mannelijke lichaamsgebieden.
 • Hoge bloeddruk
 • Klachten die ook een andere oorzaak dan insulineresistentie kunnen hebben zoals acne, oogklachten, duizeligheid of een onhelder gevoel in het hoofd

Insulineresistentie is omkeerbaar

Insulineresistentie is omkeerbaar. Je kunt er weer voor zorgen dat je lichaam steeds beter gaat reageren op insuline, waardoor je klachten verdwijnen. Maar hoe doe je dat? Wat is er voor nodig om insulineresistentie om te keren? Hoe pak je dat nou aan en wat is nou een goed advies?

Wil jij insulineresistentie omkeren dan kan ik je hierbij helpen. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen bij het omkeren van insulineresistentie. 

Cursus van 15 weken

In deze online cursus zet je elke week je een nieuwe (kleine) stap waardoor je week na week je gezondheid verbeterd en je weer oergezond wordt.

Deze stappen zijn goed doordacht en krijg je in een speciale volgorde. Hierdoor zet je de juiste stappen op het juiste moment zodat het omkeren van insulineresistentie niet zo moeilijk meer is.

cursus insulineresistentie omkeren

Voor 97,- (incl. 21% BTW) kun je direct aan de slag om insulineresistentie om te keren en in 15 weken tijd weer oergezond te worden. Hiervoor ontvang je 15 weken lang elke week een nieuwe stap.

Een goede gezondheid is het belangrijkste wat je kunt hebben in je leven. Die gun ik jou ook. Ik hoop daarom dat je zo ver bent om je gezondheid te verbeteren. Ik help je hier heel graag bij. 

Klik op de button en lees op de website ‘Voeding voor je genen’ meer over deze cursus.

Of vraag hier gratis de ‘7 tips & weetjes om insulineresistentie om te keren’ aan.