Beroepsvereniging BATC

Praktijk van Nature is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je in de meeste gevallen de behandelingen vergoed. Informeer hiernaar op de site van BATC (www.batc.nl) of bij je zorgverzekeraar om eventuele verrassingen te voorkomen.

Alle BATC therapeuten werken volgens de 5 natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst. In de onderstaande tekst kun je lezen hoe ik binnen mijn praktijk met deze natuurgerichte principes werk.

De 5 natuurgerichte principes

In mijn praktijk werk ik volgens de 5 Natuurgerichte Principes. Die zijn gebaseerd op de kracht en de werking van de natuurwetten. Deze principes zijn van belang voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte en het efficiënt kunnen werken aan het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest.

Energie

Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Het de belangrijk om het energieniveau van je lichaam aan te vullen tot dat wat nodig is voor heling. Dit gebeurt o.a. met ‘Je allergie de baas’ en met ‘Je brein de baas’. Ook voedingsadvies (BrainQ) maakt deel uit van de behandeling om te zorgen dat het lichaam weer voldoende energie krijgt.

Prikkeloverdracht

Het herstel van de interne fysieke- en geestelijke communicatiesystemen die via zenuwbanen hun weg vinden en alle cellen beïnvloeden is de tweede prioriteit. De methodes die ik gebruik ‘Je allergie de baas en ‘Je brein de basis’ zijn afkomstig uit de kinesiologie. Binnen kinesiologie staat de prikkeloverdracht centraal.

Prikkeloverdracht staat ook centraal binnen de epigenetica (BrainQ); wat zijn de randvoorwaarden om te zorgen voor een gezond communicatiesysteem via zenuwbanen, neurotransmitters en hormonen. En uit de kennis van de epigenetica blijkt dat voeding en andere leefomstandigheden kunnen zorgen voor zowel veel emotionele- als lichamelijke klachten. Door de leefomstandigheden te veranderen, kan er weer herstel plaatsvinden.

Drainage

Derde prioriteit is om toxische belastingen te verminderen. Verontreiniging van lichaam gaat ten koste van de energie en de celcommunicatie. Met de techniek die ik gebruik uit de kinesiologie (‘Je allergie de baas’) vind altijd een vorm van drainage plaats; het afvoeren van lichamelijke afvalstoffen. Ook het aanpassen van de voeding en andere leefomstandigheden of door het gebruik van specifieke supplementen (BrainQ) kan ervoor zorgen dat opgebouwde verontreinigingen het lichaam weer kunnen verlaten.

Voeding

Gezonde voeding, zowel lichamelijk als geestelijk, is als vierde prioriteit essentieel voor herstel en opbouw en om evenwicht te krijgen tussen prestatie en welzijn. Met de methode ‘Je allergie de baas’ wordt uitgezocht welke voeding niet goed verdragen wordt en kunnen we er ook voor zorgen dat dit na behandeling hiervan in de meeste gevallen wel weer verdragen wordt. Ook door de kennis die ik heb opgedaan in de epigenetica (BrainQ) weet ik wat o.a. voeding doet voor onze genen. Deze kennis neem ik altijd mee in mijn behandelingen. De geestelijke voeding komt in de vorm van het opruimen van o.a. trauma’s (Je brein de baas) waardoor men het leven weer makkelijker aan kan. 

Levenskunst

Psychisch en gevoelsmatig is het menselijke gestel door onwetendheid of onbewustheid vaak nauwelijks in staat om ziekmakende processen zelfstandig tot verandering te brengen. Trauma’s worden opgeslagen in het onbewuste deel van het brein (reptielenbrein en emotioneel brein). We kunnen denken wat we willen, handvatten aangereikt krijgen om trauma’s te kunnen beheersen, maar met ons denken kunnen we het trauma niet oplossen. Het reptielenbrein wil dat ook niet; die is zo geprogrammeerd om het trauma vast te houden om herhaling van de gevaarlijke situatie te voorkomen. Met de methode ‘Je brein de baas’ kan ik relatief eenvoudig wel toegang krijgen tot het trauma en deze meestal binnen 1 behandeling blijvend oplossen.

Daarnaast is het weinig bekend en amper erkent dat bepaalde voedingsmiddelen naast lichamelijke klachten ook kunnen zorgen voor geestelijke klachten zoals onrust, malende gedachten en depressie. Als BrainQ therapeut ben ik erop getraind om deze verbanden te zien en te behandelen.

Wanneer energie is aangevuld, blokkades verdwijnen, toxiciteit is geëlimineerd en voeding lichaam en geest ondersteunt, hoef je alleen nog maar de aanwijzingen te volgen naar het pad wat jou naar geluk en gezondheid brengt.

NB: de methodes ‘Je allergie de baas’ en ‘Je brein de baas’ zijn eigen namen die ik bedacht heb voor de methodes uit de kinesiologie die ik gebruik. De eigenlijke namen voor ‘Je allergie de baas’ zijn TAT (Transformerende Allergie Technieken) en NAET (Nambrudipad’s Allergie Eliminatie Technieken). ‘Je brein de baas’ is mijn naam voor de LEAP methode (Learning Enhancement Acupressure Programm).

× Hoe kan ik je helpen?