Cursus fibromyalgie klachten verminderen

Voeding voor je genen

Een cursus waarin je in 15 weken werkt aan de verschillende aspecten die spelen bij fibromyalgie en de klachten vermindert.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is vaak beter bekend onder de naam weke delen reuma. Iedereen die gediagnosticeerd is met fibromyalgie heeft al langere tijd pijn op meer dan drie plekken op het lichaam. Daarnaast wordt de diagnose gesteld aan de hand van zogenaamde tenderpoints. Dit zijn achttien specifieke plekken op het lichaam, waarvan er minstens elf bij aanraking pijnlijk zijn.

De klachten die fibromyalgie veroorzaakt kun je verminderen. Zeker als je rekening houdt met de verschillende klachten die een rol spelen bij deze aandoening.

Bij fibromyalgie heeft niet iedereen heeft dezelfde klachten die onder fibromyalgie vallen, maar een aantal komen wel opvallend vaak voor, namelijk:

  • Verzuring van de spieren. Zorgt er ook vaak voor dat er sprake is van krachtsverlies of dat je met sporten amper resultaat bereikt.
  • Chronische vermoeidheid.
  • Stijfheid.
  • Pijn, voornamelijk bij de aanhechting tussen de gewrichten en pezen.
  • Somberheid of depressiviteit.
  • Slaapproblemen, vaak veroorzaakt door pijnklachten worden vaak gelinkt aan verzuring van het lichaam.
 

Ben je er aan toe om de klachten van fibromyalgie te verminderen?

Dan help ik je hier graag bij. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met fibromyalgie klachten.

De cursus fibromyalgie klachten verminderen wordt rond december 2023 verwacht.

Wil je graag op de hoogte gesteld worden wanneer deze cursus beschikbaar is?

Vul dan je gegevens in en je ontvangt vrijblijvend een email zodra je de cursus kunt volgen.

Cursus fibromyalgie klachten verminderen

Om je te helpen om de klachten van fibromyalgie zo goed mogelijk te verminderen wordt er een cursus ontwikkeld van 15 weken die je online volgt. In deze cursus zet je elke week een nieuwe (kleine) stap, waardoor week na week je gezondheid verbeterd.

Deze stappen houden rekening met de verschillende aspecten van fibromyalgie en krijg je in een specifieke volgorde.

In de cursus wordt aandacht besteed aan voeding, pijnbestrijding, slaapproblemen, ontgiften en ontzuren, het verhogen van je energieniveau en meer.

Deze cursus is gebaseerd op de wetenschappelijke kennis en onderzoeken die er zijn over leefstijl, maar uiteraard wel in een modern jasje!

Cursusmateriaal

Ga je aan de slag met de cursus fibromyalgie klachten verminderen, dan krijg je toegang tot 4 boeken. Deze boeken kun je online lezen of desgewenst uitprinten (op A4 formaat) en bewaren in een map.

Doeboek

Elke stap die je maakt is onderdeel van het DOEBOEK. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe stap.

De stappen zijn volgens een goed doordacht systeem, zodat je de te maken stappen makkelijk kunt volgen en integreren in je leven. Zo verbeter je week na week je gezondheid en verminder je de klachten die fibromyalgie geeft.

Kennisboek

Hierin vind je meer dan 180 pagina’s met alle informatie die je nodig hebt om te weten wat er nu met je lichaam aan de hand is en om te ontdekken wat er voor nodig is om de het metabool syndroom om te keren.

Bij elke stap die je maakt horen een aantal hoofdstukken uit dit KENNISBOEK.

Notitieboek

Het NOTITIEBOEK is veruit het dunste van de vier boeken. Hierin maak je af en toe aantekeningen.

Wanneer je wat invult staat beschreven in het DOEBOEK en/of in het KENNISBOEK.

Het NOTITIEBOEK is erg belangrijk om inzichtelijk te krijgen wat je klachten zijn en vooral hoe deze zich na verloop van weken ontwikkelen.

Receptenboek

Meer dan 60 pagina’s vol met recepten en variaties op recepten, zodat dit boek je een goede basis geeft om volop te variëren.

En ontdek hoe je zelf je favoriete recepten kunt aanpassen naar gezonde voeding.

Ook vind je hierin (net als in het KENNISBOEK) de lijsten met welke voedingsmiddelen zijn toegestaan en andere praktische informatie over recepten.

De cursus fibromyalgie klachten verminderen wordt rond december 2023 verwacht

Wil je graag op de hoogte gesteld worden wanneer deze cursus beschikbaar is?

Vul dan je gegevens in en je ontvangt vrijblijvend een email zodra je de cursus kunt volgen.

× Hoe kan ik je helpen?