Over mij

Lacina Couperus

Natuurgeneeskundig orthomoleculair therapeut

Sinds 2011 werk ik als natuurgeneeskundig therapeut in Leeuwarden.

In mijn praktijk behandel ik voornamelijk mensen met allergieën, intoleranties en allergie gerelateerde aandoeningen.

Daarnaast werk ik met een bijzondere techniek om trauma’s, angsten en PTSS te behandelen en kinderen te helpen met leerproblemen of ontwikkelingsachterstanden.

Waarom ik therapeut ben

Nadat ik en mijn gezinsleden in 2006 zelf behandeld zijn voor diverse allergische klachten, was ik erg onder de indruk van de resultaten; voedingsmiddelen die eerst niet verdragen werden konden plots zonder problemen weer gegeten worden. Eén van mijn kinderen gebruikte astma medicatie, dat was na korte tijd niet meer nodig. En nu 16 jaar later is dat nog steeds zo. Ik had vanaf mijn jeugd last van hooikoorts. Nadat ik mezelf hiervoor behandeld heb is dit tot op de dag van vandaag verdwenen.

Ik vond het zo’n bijzondere methode, dat dit de aanleiding was om mij te laten omscholen naar natuurgeneeskundig therapeut om zelf mensen te kunnen behandelen tegen allergieën.

Tijdens de opleidingstijd kwam ik met een andere methode in aanraking, die zulke prachtige resultaten gaf bij kinderen met leerproblemen en daarnaast bij emotionele problemen (zeker ook voor volwassenen), dat ik niet anders kon dan mij ook hierin te laten scholen.

En zo komt het dat ik nu werk met twee prachtige, bijzondere behandelmethodes. Beiden erg effectief. En dat vind ik belangrijk.

Moet je er altijd echt mee leren leven?

Vanuit de reguliere geneeskunde is er vaak geen antwoord op hoe klachten als eczeem, astma of PDS ontstaan en is er ook geen goede oplossing om deze klachten echt aan te pakken.

Maar vaak is er wel een oorzaak te vinden en te behandelen. En als je de oorzaak kunt vinden en behandelen zijn er vaak grote resultaten te bereiken.

Ik vind veel voldoening in mijn werk door een verschil voor een ander te kunnen maken. Bijvoorbeeld door iemand van chronische buikpijn af te helpen, zorgen dat iemand maandelijks geen PMS klachten meer heeft, dat iemand hersteld van de ziekte van Pfeiffer en dergelijke.

Ten voeten uit

Een nuchtere blik en een grote dosis humor kleurt mijn leven. Net als de meeste mensen hou ik enorm van lekker eten, drink ik bijna dagelijks koffie en vind een wijntje op zijn tijd meer dan heerlijk. Ik geniet dan ook enorm van gezelligheid en mensen om mij heen.

“Ik ben praktisch en werk oplossingsgericht.”

Lacina Couperus

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in een aantal methodes en geneeskundige stromingen. Uiteraard blijf ik mijzelf scholen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebieden. Er valt altijd meer te leren!

In mijn werk is mijn uitgangspunt om mensen een tijdje te mogen begeleiden waarna ze op eigen kracht weer verder kunnen. (Samen) uitzoeken waardoor je klachten veroorzaakt worden, beiden vanuit de eigen kennis, wijsheid en ervaring, om vervolgens hiermee aan de slag te gaan.

Het ‘zelf weer verder kunnen’ zie je ook terug in de methodes; allen pakken de oorzaak van de klacht aan en brengen het lichaam of het brein in een ‘optimale staat’ terug, waarna het lichaam het zelf verder oppakt. Oftewel, het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Je allergie de baas

Methode ontwikkeld om klachten die veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties te verhelpen.

Denk aan darmklachten (PDS), eczeem, astma of hooikoorts.

Ook te gebruiken bij bijvoorbeeld migraine, onverklaarbare klachten, hormonale klachten, ziekte van Pfeiffer, ADHD of het ontstoren van kindervaccinaties.

Deze prachtige methode is ontstaan vanuit de acupunctuur (zonder naalden) en geeft bijzondere resultaten.

je brein de baas

Je brein de baas

Unieke methode uit de kinesiologie voor stress gerelateerde klachten en leerproblemen met bijzondere resultaten. Hiermee kun je op een snelle en doeltreffende manier angsten, trauma’s of PTSS behandelen.

Bij kinderen kun je ook werken aan leerproblemen zoals dyslexie, ontwikkelingsachterstanden, spraakproblemen of faalangst.

In combinatie met de methode ‘je allergie de baas’ zorgt het vaak voor een snel herstel bij burn-out.

Orthomoleculair

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica – Kennis hiervan geeft een diep inzicht in hoe het lichaam werkt en helpt om verbanden tussen verschillende klachten te leggen.

Zo ontdek je de mogelijke oorzaken niet alleen door  het uittesten, maar juist ook door inzicht in de relatie tussen de klachten die je kunt hebben en de omgevingsfactoren zoals voeding, stress en slaap.

Meer uitleg over wat orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica inhoudt lees je hier.

logo voeding voor je genen

Online cursussen

Bij ‘Voeding voor je genen’ vind je online cursussen en blogs die je inzicht geven in hoe welvaartsaandoeningen ontstaan en hoe je deze weer omkeert of verbetert. Ook vind je lekkere recepten om oergezonde inspiratie op te doen.

Cursussen:

  • Diabetes type 2 omkeren
  • Insulineresistentie omkeren
  • Metabool syndroom omkeren

Benieuwd of ik wat voor je kan doen?

Bijna geen vraag is te gek. Dus heb je een gezondheidsklacht die je niet in de tekst hebt gelezen, dan kan het best zijn dat ik daar wel ervaring in heb of daar wel bij kan helpen.

Stel je vraag via het contactformulier, whats app of telefonisch.

Via de link hieronder vind je de verschillende mogelijkheden.

× Hoe kan ik je helpen?