Cursus insuline resistentie omkeren

Voeding voor je genen

Een cursus waarin je in 15 weken stap voor stap een nieuwe leefstijl aanleert en insuline resistentie omkeert.

Insulineresistentie – een gezondheidsprobleem bij de meeste mensen

Slechts 5% van de Nederlanders zijn nog compleet gevoelig voor insuline. Deze groep heeft geen overgewicht en zal voornamelijk uit jongeren bestaan en mensen die zich heel bewust bezig houden met voeding.

95% heeft een matige tot ernstige vorm van insulineresistentie, waarvan ondertussen meer dan 1,3 miljoen Nederlanders zo insuline resistent zijn dat ze diabetes type 2 hebben. Mensen met insulineresistentie kunnen een gezond gewicht hebben, al komt overgewicht vaker voor naarmate de insulineresistentie erger wordt.

Wat is Insuline resistentie

Insulineresistentie ontstaat doordat het lichaam te vaak maaltijden heeft moeten verwerken die teveel slechte koolhydraten bevatte. Het insulinesysteem moet overuren draaien om al die koolhydraten te verwerken. En op een gegeven moment lukt dat niet goed meer en raakt het uitgeput.

Hierdoor worden er steeds minder insulinereceptoren op de celwand geplaatst en reageren deze receptoren ook nog eens steeds minder gevoelig op de insuline, waardoor het steeds moeilijker wordt om de suikers uit de bloedbaan te krijgen.

Om dat te compenseren gaat het lichaam meer insuline aanmaken zodat de bloedsuikerspiegel nog zo stabiel mogelijk blijft.

Als het insulinesysteem helemaal is uitgeput gaan de genen die het insulinesysteem regelen steeds meer ‘uit’ staan. Het lichaam raakt uitgeput om insuline aan te maken en de insulinereceptoren zijn niet meer gevoelig voor insuline.

Lukt dit niet meer, doordat de insulineresistentie zeer ernstig is geworden, dan kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer op peil houden. Deze wordt dan te hoog en je spreekt dan van diabetes type 2. Diabetes type 2 is dus het laatste stadium van insulineresistentie. Een te hoge bloedsuikerspiegel brengt tal van soms ernstige complicaties met zich mee. 

Weet je dat je insulineresistentie hebt, ga daar dan tijdig mee aan de slag en laat het niet zover komen dat je diabetes type 2 ontwikkeld.

Symptomen van insuline resistentie

Je kunt insulineresistentie herkennen aan de volgende symptomen (je hoeft niet alle symptomen te hebben):

Waarom mensen steeds vaker insuline resistentie ontwikkelen

Insulineresistentie komt in meer en mindere mate bij 95% van de bevolking in westerse landen voor. Door de steeds verdergaande industrialisering eten we steeds minder gezond. De voedingsadviezen die we vanuit de reguliere gezondheidszorg krijgen zijn vaak niet wetenschappelijk onderbouwt en ook niet altijd even gezond, maar we nemen ze wel voor waar aan. 

Sinds de jaren 70 zijn we gemiddeld steeds zwaarder geworden en steeds ongezonder. Zo kreeg de gemiddelde mens in 1980 op hun 53e levensjaar een chronische aandoening. Momenteel krijgt een vrouw op haar 41e levensjaar een chronische aandoening (zoals diabetes type 2) en een man rond zijn 47e levensjaar. En deze aandoeningen worden grotendeels veroorzaakt door de westerse manier van leven.

We kunnen dus concluderen dat er iets mis is met onze huidige leefstijl. Door het bestuderen van orthomoleculaire- en evolutionaire geneeskunde vind je antwoord op wat er mis is met de hedendaagse leefstijl en welke leringen we kunnen trekken uit de leefstijl van de mens in het verleden.

Wil je weten in welke mate je insuline resistent bent?

Insulineresistentie kun je met een bloedtest laten meten. Wil je meten in welke mate je insulineresistent bent of wil je misschien eerst zeker weten of dit de juiste cursus voor je is, dan kun je ervoor kiezen om dit te laten vaststellen.

Hoe dit precies in zijn werk gaat staat beschreven in de ‘7 tips en weetjes om insulineresistentie om te keren’. Je vindt de link om je gratis voor deze tips in te schrijven op deze pagina.

Insuline resistentie is omkeerbaar

Insulineresistentie is omkeerbaar. Je kunt er weer voor zorgen dat je lichaam steeds beter gaat reageren op insuline, waardoor je klachten verdwijnen. Maar hoe doe je dat? Wat is er voor nodig om insulineresistentie om te keren? Hoe pak je dat nou aan en wat is nou een goed advies?

Wil jij insulineresistentie omkeren dan kan ik je hierbij helpen. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen bij het omkeren van insulineresistentie. 

Wil je graag insuline resistentie omkeren, maar weet je nog niet zeker of de cursus wat voor je is?

Vraag dan eerst de 7 tips & weetjes om insuline resistentie om te keren aan. Hierin lees je ook hoe je de mate van insulineresistentie kunt laten testen.

Cursus insuline resistentie omkeren

Hiervoor heb ik een cursus van 15 weken ontwikkeld die je online volgt. In deze cursus zet je elke week een nieuwe (kleine) stap, waardoor week na week je gezondheid verbeterd en je weer oergezond wordt.

Deze stappen zijn goed doordacht en krijg je in een speciale volgorde. Hierdoor zet je de juiste stappen op het juiste moment, zodat het omkeren van insuline resistentie niet zo moeilijk meer is.

Insuline resistentie zorgt ervoor dat je niet alleen vaak aankomt in gewicht en maar moeizaam afvalt, maar het zorgt er ook voor dat er een hele reeks aan andere lichaamsprocessen steeds minder goed verloopt.

Het omkeren van insuline resistentie op een manier die past bij je genen en je DNA, zorgt ervoor dat je een hele gezonde basis legt. Hierdoor wordt je weer de gezondste versie van jezelf.

Deze cursus is gebaseerd op de wetenschappelijke kennis en onderzoeken die er zijn over leefstijl, maar uiteraard wel in een modern jasje!

Voor de prijs van 97,- ga je 15 weken lang werken aan je gezondheid en ontvang je alles wat je nodig hebt om insuline resistentie om te keren.

Cursus inhoud

Doeboek

Elke stap die je maakt is onderdeel van het DOEBOEK. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe stap.

De stappen zijn volgens een goed doordacht systeem ontwikkeld, zodat je de te maken stappen makkelijk kunt volgen en integreren in je leven. Zo verbeter je week na week je gezondheid en keer je de insulineresistentie om.

Kennisboek

Hierin vind je meer dan 180 pagina’s met alle theoretische informatie die je nodig hebt om te weten wat er nu met je lichaam aan de hand is en om te leren wat ervoor nodig is om de insulineresistentie om te keren.

Bij elke stap die je maakt horen een aantal hoofdstukken uit dit KENNISBOEK.

Notitieboek

Het NOTITIEBOEK is veruit het dunste van de vier boeken. Hierin maak je af en toe aantekeningen.

Na verloop van weken merk je niet alleen de resultaten die je al hebt bereikt, maar kun je dit ook terug lezen doordat je notities hebt gemaakt van allerlei gegevens die met insulineresistentie samenhangen.

Receptenboek

Meer dan 60 pagina’s vol met recepten en variaties op recepten, zodat dit boek je een goede basis geeft om volop te variëren. En ontdek hoe je zelf je favoriete recepten kunt aanpassen naar gezonde voeding. Ook vind je hierin (net als in het KENNISBOEK) de lijsten met welke voedingsmiddelen zijn toegestaan en andere praktische informatie over recepten.

Aan de slag met de cursus insuline resistentie omkeren

Voor 97,- (incl. 21% BTW) kun je direct aan de slag om insulineresistentie om te keren en in 15 weken tijd weer oergezond te worden. Hiervoor ontvang je 15 weken lang elke week een nieuwe stap. Je ontvangt al het materiaal wat je nodig hebt om insulineresistentie om te keren en het receptenboek vol met heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, borrelhapjes en drinken.

De cursus is zo opgezet dat je er volledig zelfstandig mee aan de slag kunt, maar heb je vragen of opmerkingen, dan kun je me tijdens de cursus persoonlijk e-mailen. Je staat er dus niet alleen voor.

Binnen 5 minuten kun je al starten met de cursus.

Je gezondheid verbeterd

Door het volgen van deze cursus zul je merken dat je niet alleen de insulineresistentie gaat omkeren, maar ook dat andere kwaaltjes kunnen verdwijnen en je energie opmerkelijk gaat toenemen.

Een goede gezondheid is het belangrijkste wat je kunt hebben in je leven. Die gun ik jou ook. Ik hoop daarom dat je zo ver bent om je gezondheid te verbeteren. Ik help je hier heel graag bij. 

Wil je graag insuline resistentie omkeren, maar weet je nog niet zeker of de cursus wat voor je is?

Vraag dan eerst de 7 tips & weetjes om insulineresistentie om te keren aan. Hierin lees je ook hoe je de mate van insulineresistentie kunt laten testen.

× Hoe kan ik je helpen?