Je allergie de baas

 • Heb jij last van allergieën of intoleranties en belemmerd dat je leven?
 • Moet je bepaalde voedingsmiddelen mijden?
 • Heb je last van eczeem, benauwdheid, hooikoorts of bijvoorbeeld darmklachten?
 • Heeft je kind (baby) last van koemelkallergie?
 • Heeft je kind eczeem, darmklachten of benauwdheid en weet je niet waardoor dit komt?

In mijn praktijk zoek ik uit van welke allergenen je last hebt èn help ik jou of je kind blijvend van allergieën en intoleranties af!

Het maakt niet uit of je nu last hebt van voeding, hooikoorts, huisstofmijt, zonne-allergie of latex. Of van een hele andere allergie. Wil je blijvend van deze allergieën afraken, of wil je dat je kind weer lekker in zijn/haar vel komt te zitten, dan kan ik je hier heel goed bij helpen!

Hoe?

Je ligt volledig gekleed op een behandeltafel. Eerst wordt door middel van spiertesten en testdozen met allergenen uitgezocht waar je niet tegen kunt. Vervolgens worden bij voorkeur meerdere allergenen per keer behandeld.

Tijdens de behandeling ‘resetten’  we het lichaam om niet meer te reageren op de allergenen. Dit doe ik onder andere door gebruik te maken van een techniek uit de acupunctuur die er voor zorgt dat het hele lichaam in balans komt. Deze techniek (zonder naalden en volkomen pijnvrij!) pas ik toe terwijl je in contact bent met stoffen waar je allergisch of intolerant voor bent. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet langer allergisch reageert op die stoffen.

Aansluitend op de behandeling mag je 25 uur niet in aanraking komen met de stoffen die behandeld zijn.

De volgende afspraak controleer ik of de behandeling geslaagd is en gaan we aan de slag met andere allergieën. Of, als de behandeling niet in eenmaal gelukt is, herhalen we de behandeling (deels) nogmaals. Zo raak je steeds meer allergieën kwijt totdat je klachtenvrij bent.

Voor wie?

Allergiebehandelingen zijn voor alle leeftijden geschikt. Baby’s en hele jonge kinderen behandel ik terwijl ze bij de moeder/vader op de behandeltafel liggen/zitten. Niet elk jong kind blijft uiteraard een tijd lang rustig liggen. Het is mijn taak en uitdaging om te zorgen dat de behandeling voor hun ook als prettig wordt ervaren. En meestal slaag ik daar wel in.

De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor hoogbejaarde mensen. Maar het ondergaan van een allergiebehandeling kost het lichaam wel energie. Hou als leeftijdsgrens die leeftijd aan waarop je voor jezelf nog een jarenlange toekomst ziet, maar waarin je geen zin meer hebt om je nog langer te laten belemmeren door allergieën of allergie gerelateerde aandoeningen.

Bij welke klachten?

De allergie therapie werkt niet alleen bij allergieën en intoleranties die bijvoorbeeld astma, hooikoorts, inspanningsastma en huiduitslag veroorzaken, maar zeker ook bij klachten die veroorzaakt of verergert worden door bepaalde voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • migraine: wordt mede getriggerd door koffie, chocolade, alcohol en hormonen
 • gewrichtsklachten
 • vermoeidheid (als deze niet te verklaren valt door stress of slaaptekort)
 • darmproblemen: bijvoorbeeld door gluten of melkproducten
 • hyperactiviteit/ADHD: bij 60% van de kinderen met ADHD blijkt voeding een oorzaak te zijn. Daarnaast is er meestal een tekort aan omega 3 vetzuren.
 • kinderen met een lage weerstand die daardoor vaak ziek zijn of kwakkelen
 • hormonale problemen zoals menstruatieklachten en overgangsklachten

Allergietherapie gaat goed samen met andere reguliere- en natuurgeneeskundige geneeswijzen. Het verstoort op geen enkele manier het gebruik van de geneesmiddelen die gebruikt worden. Het is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Klinkt te mooi om waar te zijn?

Dat dacht ik ooit ook. Eerst zien en dan geloven… Zo ben ik met mijn gezin meer dan 10 jaar geleden ook begonnen aan deze therapie. Voor ons heeft het opgeleverd dat we al jaren geen last meer hebben van hooikoorts (hiervoor moesten we eerst medicatie gebruiken). En ook kon één van onze kinderen die destijds astmamedicatie kreeg hier heel snel mee stoppen. Dit is later ook nooit meer nodig geweest.

Van veel mensen die door mij behandeld zijn hoor ik later nog wel eens hoe het gaat. Of ze komen nog eens terug met andere klachten. Hierdoor heb ik een goed inzicht dat de therapie echt goed werkt en dat de allergieën inderdaad blijvend weg zijn.

Daarnaast bestaat de therapie wereldwijd al meer dan 35 jaar en wordt er gedegen onderzoek gedaan naar de effectiviteit.

Wil jij ook blijvend van je allergieën af komen, maak dan ook een afspraak.

Wil je nog meer lezen, kijk dan bij mijn berichten of op www.jeallergiedebaas.nl.