Je allergie de baas

Praktijk van Nature

Natuurlijke manier van behandelen om blijvend van allergieën en intoleranties af te komen. Daarnaast werkt deze methode ook erg goed bij het behandelen van:

 • Allergie gerelateerde aandoeningen zoals eczeem of PDS
 • Hormonale klachten
 • Virusinfecties zoals de ziekte van Pfeiffer
 • Burn-out
 • Het ontstoren van (kinder)vaccinaties
 • SOLK klachten en meer
je allergie de baas

Behandelmogelijkheden

De methode ‘Je allergie de baas’ is voornamelijk bekend om blijvend van allergieën en intoleranties af te komen. Het is een methode om je lichaam in balans te brengen. Daardoor is het mogelijk om ook andere klachten dan allergieën en intoleranties hier mee aan te pakken. Lees hier meer over de mogelijkheden van Praktijk van Nature. Twijfel je of er iets aan jouw klacht gedaan kan worden? Neem dan gerust contact op.

Allergieën & intoleranties

 • Voedingsallergieën en intoleranties. Bij een allergie maakt je lichaam antistoffen aan. Deze zijn aantoonbaar in het bloed. Artsen kunnen hierdoor allergieën goed opsporen. Een intolerantie lijkt vaak op een allergie. Bij beiden reageert je lichaam ook met een histamine reactie. Een intolerantie is niet aantoonbaar in het bloed, waardoor deze helaas regelmatig niet erkent wordt in de reguliere geneeskunde.
 • Hooikoorts
 • Zonallergie: bijvoorbeeld voor UV-straling
 • Dieren
 • Huismijt en huisstof
 • Allergieën voor stoffen als latex, nikkel, parabenen etc.

Hormonale klachten

Meestal zijn het vrouwen die langskomen met hormonale klachten. Denk aan:

 • Jonge meiden die veel last hebben van hormonale klachten.
 • vrouwen die na zwangerschap of na het stoppen met de pil hun hormonale balans niet terug vinden.
 • Vrouwen die door PCOS verminderd vruchtbaar zijn.
 • Vrouwen in de overgang.
 • Vrouwen die weeënopwekkers hebben gekregen tijdens hun bevalling waardoor het hormoon oxytocine (het knuffelhormoon) zowel bij de moeder als het kind uit balans kan raken.

Maar uiteraard kunnen mannen ook hormonale klachten ondervinden.

Vaccinaties ontstoren

Het vaccineren van kinderen verloopt heel vaak goed. Maar soms gebeurt het dat je kind er wel schade van ondervind. Bijvoorbeeld doordat het vaccineren de natuurlijke immuniteit van het kind ondermijnd, of doordat er een gedragsverandering na vaccinatie bij het kind op treedt.

In dat geval is het verstandig om uit te zoeken welke vaccinaties verstorend voor het lichaam zijn en deze te ontstoren.

Solk

SOLK zijn klachten die volgens artsen en/of specialisten onverklaarbaar zijn. Er worden geen afwijkingen gevonden in het bloed en lichaam, waardoor er geen diagnose kan worden gesteld.

Toch zijn er vaak wel oorzaken te vinden, waardoor er wel verbetering van de klachten mogelijk zijn.

Allergie gerelateerde aandoeningen

 • Darmklachten zoals PDS: een overgevoeligheid voor gluten en/of melk zijn de meest gevonden oorzaken. Maar op zich kan de oorzaak zich aan allerlei voedingsmiddelen liggen.
 • Eczeem: vaak vind je het melkeiwit als oorzaak, maar (daarnaast) kunnen allerlei voedingsstoffen of contact allergenen hier oorzaak van zijn.
 • Astma: hier kunnen een hele boel stoffen aan ten grondslag liggen. Vaak kom je een overgevoeligheid tegen van melkeiwitten (caseïne), kippeneiwit (albumine) en/of gluten.
 • Migraine: wordt vaak getriggerd door hormonen, suikers, chocolade en koffie.
 • AD(H)D: bij een groot aantal kinderen speelt voeding een grote rol bij de mate van de AD(H)D.

Ziekten

Als je een virus onder de leden hebt gehad en je hersteld er nauwelijks van, dan kun je heel veel baat hebben bij een behandeling.

Bij ziekten zie ik regelmatig mensen die amper herstellen van de ziekte van Pfeiffer. Of die zelfs 20 jaar later hun energie niet terug hebben gekregen, maar wel steeds verder uit balans raken en daardoor bijvoorbeeld intoleranties en hormonale disbalansen ontwikkelen.

Meestal zie ik jonge mensen die al een half jaar tot wat langer enorm belemmerd worden door de ziekte van pfeiffer en na behandeling snel weer opknappen.

Naast de ziekte van Pfeiffer zijn er uiteraard ook andere (virus)ziekten waarvan je maar langzaam hersteld.

Burn -out

Burn-out is net als bij de ziekte van Pfeiffer een enorm fijne klacht om te behandelen. Bij burn-out is onder andere het hormoon cortisol uitgeput en lukt het je lichaam vaak amper om hier zelfstandig goed van te herstellen. Veel mensen krijgen hun oude energieniveau ook zelden terug.

Door onder andere het hormoon cortisol in balans te brengen , en daarnaast de andere issues aan te pakken waar iemand mee struggeld, kun je de meeste mensen in korte tijd vaak weer op de rails krijgen.

andere klachten

Heb je een andere klacht die hier niet bij staat en wil je weten of ik iets voor je kan betekenen?

Vraag het gerust. Als ik denk niks voor je te kunnen betekenen zal ik dat eerlijk zeggen, maar je misschien wel verder kunnen helpen door een andere methode te adviseren.

Hoe het simpel gezegd werkt

Voordat we met het behandelen kunnen starten is het belangrijk om te onderzoeken wat de grootste veroorzakers zijn van de klacht. Sommige mensen weten dat zelf al, doordat ze klachten ervaren bij bepaald eten of omgevingsfactoren of doordat het al eerder door een specialist of bioresonantie therapeut is uitgezocht waarvoor ze allergisch of intolerant voor zijn.

Door mijn kennis van orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica weet ik meestal wel in welke hoek ik de oorzaken moet zoeken.

Tijdens elke behandeling breng je met een methode die gebaseerd is op de acupunctuur je lichaam in balans. Anders gezegd maak je het lichaam zo sterk mogelijk of je ‘reset’ het op een specifieke stof.

Als je het lichaam weer in balans brengt terwijl het in contact is met stoffen die je niet verdraagt of die uit balans zijn, dan zorgt de methode ervoor dat die stoffen weer verdragen worden of weer in balans komen.

Het mooie is dat de resultaten bij allergieën en intoleranties in de meeste gevallen blijvend zijn. Dus de klachten komen meestal niet meer terug.

Spelen er meerdere oorzaken een rol bij de klachten, dan zijn er meestal meerdere behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Tijdens elke behandeling pakken we meestal meerdere stoffen (allergenen, hormonen, virussen) aan.

Uittesten

In mijn praktijk heb ik tientallen dozen met allergenen, hormonen, ziekten, vaccinaties en dergelijke. Deze heb ik nodig om uit te testen welke oorzaken er spelen.

Die stoffen kunnen dingen zijn waar je allergisch of intolerant voor bent. Of hormonen die uit balans zijn, zoals bij menstruatieklachten of PMS. Maar je kunt ook denken aan bepaalde virussen waar je niet goed van hersteld, zoals sommige mensen maar niet herstellen van de ziekte van Pfeiffer.

test buisjes

Het uittesten doen we  door middel van spiertesten. Spiertesten werkt als volgt: je legt een stof op iemands buik of diegene houdt die stof vast. Als je zo’n stof niet verdraagt of deze is niet in balans in je lichaam (zoals bij hormonen) dan gebeuren er twee dingen. Ten eerste krijg je een verkramping van je bindweefsel (deze verkramping meet een bioresonantietherapeut) en daarnaast neemt je spierkracht af. Ik ben getraind om die afname in spierkracht goed op te merken.

Ik stel overigens geen diagnoses. Dat mag een therapeut niet doen. Wel test ik een onbalans of het niet verdragen van een stof. Of dat betekent dat iemand allergisch is voor een bepaalde stof of een intolerantie hier voor heeft weet ik niet. Het maakt mij zelf ook weinig uit, omdat de manier van behandelen en de resultaten gelijk zijn.

Ook bij het uittesten van bijvoorbeeld een hormonale onbalans weet ik niet of iemand teveel of te weinig van bepaalde hormonen aanmaakt. Al kun je soms uit bepaalde klachten wel conclusies trekken of er sprake is van teveel of te weinig. Maar door het behandelen zoekt het lichaam zijn eigen natuurlijke balans weer op, wat volgens mij de meest ideale situatie is.

Behandelen

We gaan eerst bepalen welke stoffen we gaan behandelen. Dat is afhankelijk van wat we tijdens het testen zijn tegen gekomen. Het liefste pak ik eerste de grootst mogelijke oorzaken aan, waardoor we zo snel mogelijk resultaat bereiken. Maar het gaat altijd in overleg.

Tijdens een behandeling lig je gekleed op de behandeltafel. Je houdt een glaasje vast met daarin de buisjes met stoffen die we gaan behandelen. Of, bij een jong kind, stoppen we de buisjes in de sok, legging of rompertje. Het is in ieder geval van belang dat het lichaam in contact staat met de stoffen die we gaan behandelen.

Vervolgens voor ik een reeks van verschillende technieken uit de acupunctuur (zonder naalden!) en de kinesiologie uit om het lichaam weer in balans te brengen/zo sterk mogelijk te maken/te resetten. Daarvoor werk ik met meridianen en acupunctuur punten.

Na de behandeling mag je de eerste 25 uur niet in aanraking komen met de stoffen die zijn behandeld. Of, als dit niet mogelijk is, dan moet je zelf om de paar uren (behalve tijdens de nacht) een aantal specifieke acupunctuur punten masseren.

Hoe werkt een behandeling

In de behandeling ‘leer’ je het lichaam weer hoe het op een normale manier hoort te reageren en breng je het lichaam in balans op bepaalde specifieke stoffen. Als je de eerste 25 uur niet in contact komt met de behandelde stoffen of je hebt zorgvuldig de acupunctuurpunten gemasseerd, dan heb je de grootste kans dat de behandeling aan slaat. Kan je lichaam de balans vast houden, dan is de behandeling gelukt. Of dat zo is wordt altijd aan het begin van een vervolgafspraak uitgetest. Zo nodig wordt het (deels) opnieuw behandeld. Daarnaast wordt als het mogelijk is gestart met andere stoffen die je niet verdraagt of die niet in balans zijn.

Vaak testen mensen zelf ook al even uit of ze na een behandeling nog reageren op de stoffen die behandeld zijn. Want uiteraard gaat het tenslotte erom dat die stoffen geen problemen meer voor je opleveren.

De behandeling op zich voelt heel mild aan en de meeste mensen vinden het prettig om deze te ondergaan. Maar de uitwerking hiervan is vaak veel krachtiger dan de behandeling laat vermoeden. Zo kan het zijn dat je de eerste dag na behandeling ontzettend moe bent, of de klachten ervaart die je normaal ook krijgt van de stoffen die behandeld zijn.

Slaat een behandeling direct aan, dan ondervind je binnen een paar dagen het resultaat hier ook van. Om een paar voorbeelden te geven kan het zijn dat mensen die  al jaren buikpijn hebben doordat ze niet wisten dat ze bijvoorbeeld gluten niet verdragen binnen een paar dagen van hun buikpijn af zijn. Of dat je in het hooikoorts seizoen behandeld wordt voor de pollen  en dat je vervolgens ineens geen hooikoorts meer hebt.

Voor wie

Allergiebehandelingen zijn voor alle leeftijden geschikt.

Baby’s en hele jonge kinderen behandel ik regelmatig voor darmkrampen en/of eczeem. Volwassenen komen met de meest uiteenlopende klachten. En soms vinden ook oudere mensen hun weg nog naar mijn praktijk.

De methode gaat goed samen met andere reguliere- en natuurgeneeskundige geneeswijzen. Het verstoort op geen enkele manier het gebruik van de geneesmiddelen die gebruikt worden.

Klinkt te mooi om waar te zijn?

Dat dacht ik ooit ook. Eerst zien en dan geloven… Zo ben ik met mijn gezin meer dan 10 jaar geleden ook begonnen aan deze therapie. Voor ons heeft het opgeleverd dat we al jaren geen last meer hebben van hooikoorts (hiervoor moesten we eerst medicatie gebruiken). En ook kon één van onze kinderen die destijds astmamedicatie kreeg hier heel snel mee stoppen. Dit is later ook nooit meer nodig geweest.

Van veel mensen die door mij behandeld zijn hoor ik later nog wel eens hoe het gaat. Of ze komen nog eens terug met andere klachten. Hierdoor heb ik een goed inzicht dat de therapie echt goed werkt en dat de allergieën inderdaad blijvend weg zijn.

Daarnaast bestaat de therapie wereldwijd al meer dan 40 jaar en wordt er gedegen onderzoek gedaan naar de effectiviteit.

Is de methode 'je allergie de baas' iets voor jou?

Wil jij ook blijvend van je allergieën of intoleranties af komen, dan vind je op de contactpagina alle informatie om contact met mij op te nemen. Uiteraard kun je ook vrijblijvend advies vragen om te informeren of ik iets voor je denk te kunnen betekenen.

Wil je nog meer lezen, neem dan een kijkje bij mijn berichten.

Meer lezen?

In mijn blogs die je hieronder aantreft kun je een aantal artikelen lezen die betrekking hebben op de methode ‘je allergie de baas’. Bijvoorbeeld die van ‘Maar wat doet ze dan precies?’ of het artikel over ADHD of vaccinaties ontstoren.

 

Nieuwste blogs

× Hoe kan ik je helpen?