Cursus metabool syndroom omkeren

Een cursus waarin je in 15 weken stap voor stap een nieuwe leefstijl aanleert en het metabool syndroom omkeert.

Metabool syndroom – een nare aandoening waar je gelukkig veel aan kunt doen

Als je een te hoge bloedsuikerspiegel hebt, overgewicht, een hoge bloeddruk en te hoge triglyceriden en/of cholesterolwaarden wordt dit het metabool syndroom genoemd.

Het wordt veroorzaakt door onze westerse leefstijl. De huisarts schrijft je meerdere soorten medicatie voor en geeft daarnaast vaak het advies om gezond te eten en af te vallen.

Helaas keer je met deze adviezen het metabool syndroom zelden om, zodat je voor de rest van je leven aan de medicijnen vast zit. En, erger nog, je voelt je veel minder gezond en energiek dan dat je zou kunnen zijn.

Mensen met het metabool syndroom hebben een duidelijk energieprobleem: ze zijn altijd moe, hebben vaak een duf gevoel in het hoofd en zijn ook overdag vaak slaperig. Vooral na het eten is de slaap en/of dufheid vaak het ergst.

Daarnaast ontstaan er vaak problemen met het zenuwstelsel. Je kunt denken aan een slechte concentratie en geheugenproblemen maar ook aan slecht presteren onder druk.

Als je het metabool syndroom hebt en dit niet omkeert kan dit weer tot andere aandoeningen leiden zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, osteoporose, bepaalde typen kanker, jicht, depressie, vruchtbaarheidsproblemen, PCOS, chronische vermoeidheid, ziekte van Alzheimer, een snelle veroudering en meer.

Geen toekomstbeeld waar je vrolijk van wordt…

Het metabool syndroom is omkeerbaar

Maar met de juiste adviezen is het metabool syndroom wél omkeerbaar. Keer je het metabool syndroom om dan ben je niet langer afhankelijk van medicatie hiervoor, kom je veel beter in je vel te zitten en zal je energie met sprongen toenemen.

De westerse leefstijl

Onze huidige leefstijl is vaak een complete mismatch met wat ons lichaam nodig heeft op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en slaap. Hierdoor ontstaan bij de meeste mensen in de loop van hun leven welvaartsaandoeningen zoals het metabool syndroom.

Door je leefstijl aan te passen naar een wijze die past bij je genen, je DNA, zorg je er voor dat je lichaam zo goed mogelijk kan herstellen van overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en verhoogde bloedsuikerwaardes. Oergezond leven dus, maar wel in een modern jasje. We leven tenslotte wel in deze moderne tijd waar we ook veel profijt van kunnen hebben.

We hebben maar één lichaam waar we ons hele leven mee toe moeten. Om zo gezond mogelijk te blijven of weer te worden is het dus belangrijk om ons lichaam zo goed mogelijk te verzorgen.

Hoe keer je het metabool syndroom om?

Maar hoe doe je dat? Wat is er voor nodig om het metabool syndroom om te keren? Hoe pak je dat nou aan en wat is nou een goed advies?

Het belangrijkste is dat jij bereid bent om stappen te zetten en je leefstijl te veranderen.

  • Wil je binnen een paar maanden je medicatie kunnen verminderen of stoppen?​
  • Wil je gewicht kwijtraken en een slankere taille krijgen?
  • Wil jij je elke week een beetje gezonder en energieker voelen?

Kortom, ben je er aan toe om het metabool syndroom om te keren?

Dan ga ik je hierbij helpen. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen bij het omkeren van het metabool syndroom.

Cursus van 15 weken

In deze online cursus zet je elke week je een nieuwe (kleine) stap waardoor je week na week je gezondheid verbeterd en je weer oergezond wordt.

Deze stappen zijn goed doordacht en krijg je in een speciale volgorde. Hierdoor zet je de juiste stappen op het juiste moment zodat het omkeren van het metabool syndroom niet zo moeilijk meer is.

cursus metabool syndroom omkeren

Klik op de button en lees op de website ‘Voeding voor je genen’ meer over deze cursus.

Of vraag hier gratis de ‘7 tips & weetjes om het metabool syndroom om te keren’ aan.

Aan de slag met de cursus

Voor 127,- (incl. 21% BTW) kun je direct aan de slag om het metabool syndroom om te keren en in 15 weken tijd weer oergezond te worden. Hiervoor ontvang je 15 weken lang elke week een nieuwe stap. Je ontvangt al het materiaal wat je nodig hebt en het receptenboek vol met heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, borrelhapjes en drinken. 

Volg deze cursus ook en je zult merken dat je energie opmerkelijk gaat toenemen en jij je steeds beter gaat voelen.

Een goede gezondheid is het belangrijkste wat je kunt hebben in het leven. Dat gun ik jou ook. Ik hoop daarom dat je zo ver bent om je gezondheid te verbeteren. Ik help je hier heel graag bij.

Op de website van ‘Voeding voor je genen’ vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Of vraag hier de ‘7 tips & weetjes aan om het metabool syndroom om te keren’. Of snuffel gewoon eens rond op deze site en lees blogs en recepten over gezondheid.