Aarden met een aardingslaken

Lacina van der Wagen – Couperus

aarden natuur

Jezelf aarden

Aarden betekent letterlijk (met je blote voeten) in contact zijn met de aarde.

Al het leven staat in fysiek contact met de aarde; de bomen en planten, het dierenrijk…. En totdat de mens gebruik ging maken van isolerende schoenzolen, was ook de mens in contact met de aarde.

Je leest hier waarom in contact staan met de aarde zo natuurlijk en belangrijk is voor ons welzijn en welke gezondheidsvoordelen je hierbij kunt ervaren. En waarom ik je aanraad om dagelijks te aarden door op een aardingslaken te slapen.

De wetenschap achter aarden

"Het is een vaststaand, maar niet algemeen erkend feit dat het aardoppervlak een grenzeloze en continu vernieuwde toevoer van vrije of mobiele elektronen bezit. De negatieve lading van de aarde kan een stabiele interne bio-elektrische omgeving creëren voor het normaal functioneren van alle lichaamssystemen, wat belangrijk kan zijn voor het instellen van de biologische klok, het reguleren van circadiane ritmes en het balanceren van cortisolspiegels."

De gezondheidsvoordelen van aarding zijn goed gedocumenteerd met 21 onderzoeken in peer-reviewed tijdschriften.

Aarding help bij:

  • Betere kwaliteit van slapen. De duur van de REM-slaap kan toenemen waardoor je nachtrust verbeterd.
  • Ontsteking (inflammatie). Aarden helpt chronische ontstekingen te bestrijden en stimuleert het immuunsysteem.
  • Pijn.
  • Bloedcirculatie. Aarden zorgt ervoor dat het bloed dunner wordt en beter stroomt.
  • Gemoedstoestand. Aarding zorgt voor een onmiddelijke verandering in het zenuwstelsel, waardoor het lichaam meer overgaat naar een parasympatische (ontspannen) staat.
  • Elektromagnetische veld. Telkens wanneer de huid in contact komt met het aardoppervlak, creëert het lichaam een ‘kooi van Faraday’-effect en vormt het een barrière tegen elektromagnetische straling in de omgeving.

Het belang van aarden

Het aardoppervlak is een onbeperkte bron van negatief geladen vrije elektronen. Deze fungeren als één van de krachtigste antioxidanten en ontstekingsremmers in de natuur.

Zodra we in contact zijn met het aardoppervlak absorberen we deze vrije elektronen. De vrije elektronen verspreiden zich vervolgens door onze weefsels en neutraliseren alle positief geladen vrije radicalen in het lichaam.

Dit effect is voldoende om het lichaam op nul volt te houden, wat hetzelfde potentieel (voltage) is als de aarde. Dus wanneer we geaard zijn, kan ons lichaam geen lading dragen.

Doordat we in onze huidige tijd nog maar weinig in contact komen met het aardoppervlak, hebben we ons zelf losgekoppeld van een van de meest waardevolle bronnen van elektronen en antioxidanten. Dit leidt tot een onnatuurlijke opbouw van positieve lading in het lichaam, waardoor het niet optimaal kan functioneren.

aarden onweer

De aarde wordt continu geladen met elektronen, wat vooral gebeurt door de honderdduizenden blikseminslagen die elk uur over de hele wereld plaatsvinden. 

Een korte documentaire van Clint Ober (in het Engels, niet ondertiteld). Hij ontdekte het enorme belang van aarden op ons lichaam en hoe we vrij simpel onszelf weer dagelijks kunnen aarden.

Aarden tijdens de slaap

Als je net de documentaire van Clint Ober hebt gezien, heb je al een beetje een beeld gekregen van wat een aardingslaken is en wat het doet.

Met een aardingslaken verbind je jezelf tijdens de nacht met de aarde en ervaar je dezelfde voordelen van geaard zijn zoals je die ook hebt door met blote voeten door het gras te lopen, maar dan de hele nacht lang.

Het principe is kinderlijk eenvoudig (maar kom er maar eens op!). Aarden is eigenlijk een basisvoorwaarde om gezond te blijven. Als je nu klachten ervaart zoals slapeloosheid, pijn, ontstekingen en onrust, of je wilt jezelf meer beschermen tegen elekromagnetische straling, dan is het een goed idee om eens een aardingslaken te proberen.

Ik heb jaren lang geaard geslapen, maar nadat de aardingslaken versleten was is het er een tijd bij gebleven en sliep ik zonder. Mijn eerste ervaringen destijds waren dat ik uitgeruster en minder stijf wakker werd. En alleen al de wetenschappelijke onderzoeken die er gedaan zijn naar het aarden (met behulp van een aardingslaken) is reden genoeg om weer een deel van de dag geaard door te brengen en mijn lichaam beter te ondersteunen zodat het zichzelf zoveel mogelijk kan herstellen.

Dus ondertussen gebruik ik de aardingslaken weer en aangezien ik geen lichamelijke klachten heb waarvoor ik het laken nu gebruik, merk ik wel dat ik weer beter en dieper slaap en dat het geaard slapen voor een prettige ontspanning zorgt.

Zelf ervaren wat aarden voor je doet

Wil jij zelf ook ervaren wat een aardingslaken voor je doet, klik dan op het logo van Rowland Earthing. Deze linkt je door naar hun website. Rowland Earthing verkoopt aardingslakens van een goede kwaliteit en voor een gunstige prijs. En op hun website vind je nog veel meer informatie over aarden, aardingslakens en het gebruik hiervan.

Lacina 1 rond

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut.

In Praktijk van Nature (Leeuwarden) behandeld ze mensen met diverse klachten; van allergieën, intoleranties, hormonale klachten tot aan onbegrepen klachten.

Daarnaast schrijft ze blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is.

Interessant? Deel dit artikel

Meer blogs van praktijk van nature

Specialisaties praktijk van nature

Lees hier meer over de mogelijkheden van Praktijk van Nature. Twijfel je of er iets aan jouw klacht gedaan kan worden? Neem dan gerust contact op.

Je allergie de baas

Methode ontwikkeld om klachten die veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties te verhelpen. Denk aan darmklachten (PDS), eczeem, astma of hooikoorts.

Ook te gebruiken bij bijvoorbeeld migraine, onverklaarbare klachten, hormonale klachten, ziekte van Pfeiffer, ADHD of het ontstoren van kindervaccinaties.

Deze prachtige methode is ontstaan vanuit de acupunctuur (zonder naalden) en geeft bijzondere resultaten.

je brein de baas

Je brein de baas

Unieke methode uit de kinesiologie voor stress gerelateerde klachten en leerproblemen met bijzondere resultaten. Hiermee kun je op een snelle en doeltreffende manier angsten, trauma’s of PTSS behandelen.

Bij kinderen kun je ook werken aan leerproblemen zoals dyslexie, ontwikkelingsachterstanden, spraakproblemen of faalangst.

In combinatie met de methode ‘je allergie de baas’ zorgt het vaak voor een snel herstel bij burn-out.

ORTHOMOLECULAIR

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica – Kennis hiervan geeft een diep inzicht in hoe het lichaam werkt en helpt om verbanden tussen verschillende klachten te leggen.

Zo ontdek je de mogelijke oorzaken niet alleen door  het uittesten, maar juist ook door inzicht in de relatie tussen de klachten die je kunt hebben en de omgevingsfactoren zoals voeding, stress en slaap.

Meer uitleg over wat orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica inhoudt lees je hier.

logo voeding voor je genen

Online cursussen

Bij ‘Voeding voor je genen’ vind je online cursussen en blogs die je inzicht geven in hoe welvaartsaandoeningen ontstaan en hoe je deze weer omkeert of verbetert. Ook vind je lekkere recepten om oergezonde inspiratie op te doen. Cursussen:

  • Diabetes type 2 omkeren
  • Insulineresistentie omkeren
  • Metabool syndroom omkeren
  • Fibromyalgie klachten verminderen (verwacht 12- 2021)
× Hoe kan ik je helpen?