NAET allergie eliminatie techniek in Leeuwarden (Friesland)

Lacina van der Wagen – Couperus

test buisjes

NAET

NAET is een wereldwijd toegepaste methode om mensen blijvend van allergieën en intoleranties voor voeding en omgevingsallergenen zoals huismijt, dieren of bijvoorbeeld parabenen.

In de loop der jaren zijn er verschillende stromingen vanuit de NAET ontstaan. Zo heb je in Nederland naast NAET onder andere de Total Reset Methode, TAT (Transformerende allergie technieken). De basis van de methode om allergieën en intoleranties te elimineren blijft in de verschillende stromingen staan, maar daar worden weer andere technieken en inzichten aan toegevoegd om de NAET tot een nog krachtigere techniek te maken.

Voorbeelden van klachten die je met de NAET therapie kunt behandelen

Denk onder andere aan:

 • PDS of andere darmklachten: deze ontstaan meestal vanuit intoleranties en allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen. Of doordat sommige voedingsmiddelen zoals de gluten kunnen zorgen voor ontstekingsreacties ergens in het lichaam.
 • Eczeem: eczeem kan ontstaan vanuit een overgevoeligheid voor heel veel verschillende voedingsmiddelen of door contactallergieën zoals verfstoffen in kleding, parabenen of andere toevoegingen in verzorgingsproducten. Heel vaak vind je als hoofdoorzaak de overgevoeligheid voor het melkeiwit (caseïne).
 • Astma.
 • Vermoeidheidsklachten die niet te relateren zijn aan andere factoren zoals drukte op het werk of in het gezin.
 • Onverklaarbare klachten (SOLK): vanuit de reguliere gezondheidszorg worden er niet altijd oorzaken gevonden voor klachten die je kunt hebben. Maar vaak zijn deze wel te vinden en is hier ook wat aan te doen. Of zijn er naast de methode die ik gebruik nog andere mogelijkheden om je weer beter te voelen.
 • Hormonale klachten: met deze methode kun je opsporen welke hormonen uit balans zijn en deze weer in balans brengen.
 • Ziekte van Pfeiffer die lang aanhoudt: net als hormonale klachten is de basis geen allergie of intolerantie. Maar de methode zorgt ervoor dat je lichaam een stevige impuls krijgt om het virus te overwinnen. Het is elke keer weer geweldig om te zien als iemand zijn/haar energie weer heel snel terug krijgt.

Jarenlange ervaring

Zelf ben ik opgeleid met de transformerende allergie technieken en de NAET. En ook ik geef er weer mijn eigen draai aan. Ik heb mijn eigen naam er ook aan gegeven: ‘Je allergie de baas’. Dit omdat namen zoals NAET, TAT en dergelijke vrij onbekend zijn in Nederland en het niks zegt over wat het doet.

Naarmate de jaren verstrijken en ik ondertussen meer dan elf jaar dit werk doe, weet ik steeds beter hoe ik zo snel mogelijk tot de kern van de klacht kan komen om mensen zo snel mogelijk weer beter in hun vel te laten zitten.

Wat ik zelf een groot pluspunt vind is dat ik ben opgeleid in orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica. Deze stromingen zorgen ervoor dat ik kennis heb van de relatie tussen omgevingsfactoren en gezondheidsklachten.

Kortom: zoek je een therapeut in Leeuwarden of Friesland die je kan helpen bij bovenstaande klachten, dan ben je welkom bij mij. Of wil je graag weten of deze therapie ook wat voor jou is? Stuur dan gerust een appje of een email.

Lacina 1 rond

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut.

In Praktijk van Nature (Leeuwarden) behandeld ze mensen met diverse klachten; van allergieën, intoleranties, hormonale klachten tot aan onbegrepen klachten.

Daarnaast schrijft ze blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is.

Interessant? Deel dit artikel

Meer blogs van praktijk van nature

Specialisaties praktijk van nature

Lees hier meer over de mogelijkheden van Praktijk van Nature. Twijfel je of er iets aan jouw klacht gedaan kan worden? Neem dan gerust contact op.

Je allergie de baas

Methode ontwikkeld om klachten die veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties te verhelpen. Denk aan darmklachten (PDS), eczeem, astma of hooikoorts.

Ook te gebruiken bij bijvoorbeeld migraine, onverklaarbare klachten, hormonale klachten, ziekte van Pfeiffer, ADHD of het ontstoren van kindervaccinaties.

Deze prachtige methode is ontstaan vanuit de acupunctuur (zonder naalden) en geeft bijzondere resultaten.

je brein de baas

Je brein de baas

Unieke methode uit de kinesiologie voor stress gerelateerde klachten en leerproblemen met bijzondere resultaten. Hiermee kun je op een snelle en doeltreffende manier angsten, trauma’s of PTSS behandelen.

Bij kinderen kun je ook werken aan leerproblemen zoals dyslexie, ontwikkelingsachterstanden, spraakproblemen of faalangst.

In combinatie met de methode ‘je allergie de baas’ zorgt het vaak voor een snel herstel bij burn-out.

ORTHOMOLECULAIR

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica – Kennis hiervan geeft een diep inzicht in hoe het lichaam werkt en helpt om verbanden tussen verschillende klachten te leggen.

Zo ontdek je de mogelijke oorzaken niet alleen door  het uittesten, maar juist ook door inzicht in de relatie tussen de klachten die je kunt hebben en de omgevingsfactoren zoals voeding, stress en slaap.

Meer uitleg over wat orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica inhoudt lees je hier.

logo voeding voor je genen

Online cursussen

Bij ‘Voeding voor je genen’ vind je online cursussen en blogs die je inzicht geven in hoe welvaartsaandoeningen ontstaan en hoe je deze weer omkeert of verbetert. Ook vind je lekkere recepten om oergezonde inspiratie op te doen. Cursussen:

 • Diabetes type 2 omkeren
 • Insulineresistentie omkeren
 • Metabool syndroom omkeren
 • Fibromyalgie klachten verminderen (verwacht 12- 2021)
× Hoe kan ik je helpen?