Prikkelbaar Darm Syndroom – PDS

Lacina van der Wagen – Couperus

Ervaringen van anderen

Wat is het Prikkelbaar Darm Syndroom - PDS

Het prikkelbaar syndroom (PDS) wordt gesteld als je meer dan 6 maanden last hebt van buikpijn en problemen hebt met de ontlasting. En als er geen oorzaak (zoals coeliakie) wordt gevonden. Het wordt in de reguliere geneeskunde gezien als een chronische aandoening.

De meest voorkomende klachten:

  •  Problemen met de stoelgang: diarree en/of verstopping
  • Een opgeblazen gevoel en klachten als boeren, winderigheid, buikpijn en gerommel in de buik.
  • Buikpijn, buikkrampen

Ook vermoeidheid, brandend maagzuur, hoofdpijn en pijn in de rug zijn klachten die bij PDS kunnen horen.

Reguliere behandeling van PDS

De reguliere behandeling bestaat voornamelijk uit het bestrijden met medicatie van de diarree of obstipatie. En met middelen tegen de pijn.

Klachten bekeken vanuit de methode ‘Je allergie de baas’

Meestal zijn er wel oorzaken te vinden die een verklaring kunnen geven voor PDS. Neem bijvoorbeeld een glutenovergevoeligheid. Vaak is een glutenallergie (coeliakie) wel uitgesloten door de huisarts, maar een overgevoeligheid (die erg vaak voorkomt) is regulier niet aan te tonen. Of een allergie/intolerantie voor de melkeiwitten (caseïne) en/of lactose kunnen behoorlijke darmklachten veroorzaken.

Misschien zijn er darmparasieten die de problemen veroorzaken.

Andere oorzaken waar we aan kunnen werken is bijvoorbeeld een verstoorde bacteriegroei of candida door bijvoorbeeld antibiotica gebruik in het verleden.

Maatwerk

De methode ‘Je allergie de baas’ kenmerkt zich door maatwerk. Niemand is gelijk en niemand zit hetzelfde in elkaar. Zo kan voor de één de gluten voor problemen zorgen en bij een ander kan het bijvoorbeeld kippenei of een intolerantie voor nachtschade (aardappelen, tomaat, peper en dergelijke) zijn.

Er wordt uitgezocht waar je niet tegen kan en vervolgens wordt stap voor stap gezorgd dat deze producten wel weer verdragen wordt. Er wordt ook gekeken of darmparasieten of candida een oorzaak kan spelen.

Zo werkt de methode

‘Je allergie de baas’ is een prachtige methode die is afgeleid uit de acupunctuur (zonder naalden/zonder pijn). Tijdens de behandeling breng ik je lichaam in balans terwijl je in contact bent met stoffen waar je allergisch/intolerant voor bent.

Het effect is dat je niet langer allergisch reageert op deze stoffen. En niet voor even, maar het resultaat is blijvend! Per behandeling worden 1 of meer stoffen behandeld, waardoor je stapsgewijs van de oorzaken van PDS af raakt.

Wil jij dat ook?

Lees dan veel meer over deze methode op www.jeallergiedebaas.nl of neem contact op met Praktijk van Nature.

Lacina 1 rond

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut.

In Praktijk van Nature (Leeuwarden) behandeld ze mensen met diverse klachten; van allergieën, intoleranties, hormonale klachten tot aan onbegrepen klachten.

Daarnaast schrijft ze blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is.

Interessant? Deel dit artikel

Meer blogs van praktijk van nature

Specialisaties praktijk van nature

Lees hier meer over de mogelijkheden van Praktijk van Nature. Twijfel je of er iets aan jouw klacht gedaan kan worden? Neem dan gerust contact op.

Je allergie de baas

Methode ontwikkeld om klachten die veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties te verhelpen. Denk aan darmklachten (PDS), eczeem, astma of hooikoorts.

Ook te gebruiken bij bijvoorbeeld migraine, onverklaarbare klachten, hormonale klachten, ziekte van Pfeiffer, ADHD of het ontstoren van kindervaccinaties.

Deze prachtige methode is ontstaan vanuit de acupunctuur (zonder naalden) en geeft bijzondere resultaten.

je brein de baas

Je brein de baas

Unieke methode uit de kinesiologie voor stress gerelateerde klachten en leerproblemen met bijzondere resultaten. Hiermee kun je op een snelle en doeltreffende manier angsten, trauma’s of PTSS behandelen.

Bij kinderen kun je ook werken aan leerproblemen zoals dyslexie, ontwikkelingsachterstanden, spraakproblemen of faalangst.

In combinatie met de methode ‘je allergie de baas’ zorgt het vaak voor een snel herstel bij burn-out.

ORTHOMOLECULAIR

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica – Kennis hiervan geeft een diep inzicht in hoe het lichaam werkt en helpt om verbanden tussen verschillende klachten te leggen.

Zo ontdek je de mogelijke oorzaken niet alleen door  het uittesten, maar juist ook door inzicht in de relatie tussen de klachten die je kunt hebben en de omgevingsfactoren zoals voeding, stress en slaap.

Meer uitleg over wat orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica inhoudt lees je hier.

logo voeding voor je genen

Online cursussen

Bij ‘Voeding voor je genen’ vind je online cursussen en blogs die je inzicht geven in hoe welvaartsaandoeningen ontstaan en hoe je deze weer omkeert of verbetert. Ook vind je lekkere recepten om oergezonde inspiratie op te doen. Cursussen:

  • Diabetes type 2 omkeren
  • Insulineresistentie omkeren
  • Metabool syndroom omkeren
  • Fibromyalgie klachten verminderen (verwacht 12- 2021)
× Hoe kan ik je helpen?