Aanhoudende klachten bij ziekte van Pfeiffer behandelen

Lacina van der Wagen – Couperus

Pfeiffer

'Chronische' ziekte van Pfeiffer behandelen

De meeste mensen worden op een bepaald moment in hun leven besmet door het Epstein Barr Virus, oftewel de ziekte van Pfeiffer. Meestal ontstaan hier geen klachten van. Als er wel klachten ontstaan zoals keelontsteking, afwijkingen aan de lever, koorts en vermoeidheid, gaat dat vaak binnen 1 – 2 maanden over.

Als de ziekte van Pfeiffer niet over gaat

Maar sommigen raken niet, of niet volledig, over het virus heen en blijven last houden van vermoeidheid. Ook andere klachten, die vaak te maken hebben met een verstoring van het immuunsysteem, kunnen opspelen. Denk aan voedingsintoleranties, het uit balans raken van de hormonen of er ontstaat bijvoorbeeld hoofdpijn. En de scheidingslijn tussen Pfeiffer en CVE (het chronisch vermoeidheidssyndroom) is soms moeilijk aantoonbaar.

Toch is er meestal wel wat aan te doen en haal ik vaak zeer goede resultaten met de behandeling van chronische Pfeiffer.

Wat vind ik nou het mooie aan deze aanpak:

Als behandelaar weet ik wat ik moet doen om jouw immuunsysteem weer in beweging te brengen om het virus te overwinnen. Ik gebruik krachtige, doeltreffende manieren die zijn gebaseerd op de acupunctuur (zonder naalden en pijnloos) om je lichaam de impuls te geven om van Pfeiffer te herstellen. Je zelf herstellend vermogen wordt aangesproken, en meestal zijn een paar behandelingen voldoende om te herstellen van de ziekte van Pfeiffer.

Vervolgens kan het nog nodig zijn om te werken aan de verstoringen die zijn ontstaan door de ziekte van Pfeiffer, bijvoorbeeld voedingsintoleranties of de hormoonbalans herstellen.

Ben jij niet goed hersteld van de ziekte van Pfeiffer en wil je graag weer fit worden? Neem dan contact op, ik help je graag verder!

Lacina 1 rond

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut.

In Praktijk van Nature (Leeuwarden) behandeld ze mensen met diverse klachten; van allergieën, intoleranties, hormonale klachten tot aan onbegrepen klachten.

Daarnaast schrijft ze blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is.

Interessant? Deel dit artikel

Meer blogs van praktijk van nature

Specialisaties praktijk van nature

Lees hier meer over de mogelijkheden van Praktijk van Nature. Twijfel je of er iets aan jouw klacht gedaan kan worden? Neem dan gerust contact op.

Je allergie de baas

Methode ontwikkeld om klachten die veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties te verhelpen. Denk aan darmklachten (PDS), eczeem, astma of hooikoorts.

Ook te gebruiken bij bijvoorbeeld migraine, onverklaarbare klachten, hormonale klachten, ziekte van Pfeiffer, ADHD of het ontstoren van kindervaccinaties.

Deze prachtige methode is ontstaan vanuit de acupunctuur (zonder naalden) en geeft bijzondere resultaten.

je brein de baas

Je brein de baas

Unieke methode uit de kinesiologie voor stress gerelateerde klachten en leerproblemen met bijzondere resultaten. Hiermee kun je op een snelle en doeltreffende manier angsten, trauma’s of PTSS behandelen.

Bij kinderen kun je ook werken aan leerproblemen zoals dyslexie, ontwikkelingsachterstanden, spraakproblemen of faalangst.

In combinatie met de methode ‘je allergie de baas’ zorgt het vaak voor een snel herstel bij burn-out.

ORTHOMOLECULAIR

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica – Kennis hiervan geeft een diep inzicht in hoe het lichaam werkt en helpt om verbanden tussen verschillende klachten te leggen.

Zo ontdek je de mogelijke oorzaken niet alleen door  het uittesten, maar juist ook door inzicht in de relatie tussen de klachten die je kunt hebben en de omgevingsfactoren zoals voeding, stress en slaap.

Meer uitleg over wat orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica inhoudt lees je hier.

logo voeding voor je genen

Online cursussen

Bij ‘Voeding voor je genen’ vind je online cursussen en blogs die je inzicht geven in hoe welvaartsaandoeningen ontstaan en hoe je deze weer omkeert of verbetert. Ook vind je lekkere recepten om oergezonde inspiratie op te doen. Cursussen:

  • Diabetes type 2 omkeren
  • Insulineresistentie omkeren
  • Metabool syndroom omkeren
  • Fibromyalgie klachten verminderen (verwacht 12- 2021)
× Hoe kan ik je helpen?