Vaccinaties ontstoren

Lacina van der Wagen – Couperus

Vaccinaties ontstoren iso-therapie CEASE

Vaccinaties ontstoren bij Praktijk van Nature

Binnen de klassieke homeopathie heeft de inmiddels overleden homeopaat Tinus Smits een geweldige methode methode ontwikkeld om de bijwerkingen van vaccinaties te ontstoren, de iso-therapie.

Bij veel mensen is de iso-therapie ook bekend onder de naam CAESE-therapie. De CAESE-therapie is in de basis gelijk aan de iso-therapie, maar is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van autistische kinderen.

De klassieke homeopathie gaat uit van het gelijksoortigheidsbeginsel. Dit betekent dat een ziekte kan worden genezen met een verdunde oplossing (homeopathische potentiëring) van een stof die dezelfde verschijnselen veroorzaakt. De iso-therapie werkt op diezelfde manier. Met iso-therapie ontstoor je de vaccinaties die voor klachten hebben gezorgd. Dit doe je door gebruik te maken van homeopatische middelen die zijn gemaakt van verdunde en gepotentieerde vaccins.

In de reguliere geneeskunde wordt vaccinatieschade vaak ontkent of gebagatelliseerd, en uiteraard heeft lang niet elk kind of baby hier last vast. Maar dat vaccinatieschade bestaat is een feit.

Met de iso- en CAESE-therapie kun je twee dingen:

 • Het kind voorbereiden op de komende vaccinatie. Voorafgaand aan de vaccinatie en na de vaccinatie krijgt het kind homeopatische korrels van de komende inenting. Door het kind te ondersteunen met homeopatische korrels probeer je eventuele schade zoveel mogelijk te voorkomen. Zeker als je kind al eerder behoorlijk heeft gereageerd op een eerdere inenting, maar je wilt wel dat je kind ook vervolginentingen krijgt, dan is dit een goede manier om het lichaam voor te bereiden op de volgende inenting.
 • Vaccinaties ontstoren als blijkt dat het kind er nadelige effecten van heeft overgehouden. Hierdoor zorg je dat het kind naderhand weer zo goed mogelijk hersteld van de nadelige gevolgen. Niet alle gevolgen kunnen altijd ongedaan worden gedaan. Maar het is meer dan de moeite waard om het te proberen.

De combinatie iso-therapie met kinesiologie in Praktijk van Nature

Door de iso-therapie te combineren met kinesiologie krijg je een snel en erg goed resultaat. Vaak is één of twee behandelingen voldoende om de vaccinaties te ontstoren.

Met de iso-therapie krijgt je kind een aantal weken tot maanden lang korrels in verschillende soorten potenties (homeopatische verdunningen) om te zorgen dat het kind op fysiek niveau tot aan het emotioneel- en energetisch niveau weer hersteld. Er wordt gestart met de lagere homeopatische verdunningen (bijvoorbeeld D30) die voornamelijk van invloed is op het fysieke lichaam. Bij elke vervolgstap wordt de potentie hoger en gaat het steeds meer inwerken op het emotionele- en energetische lichaam. Na gemiddeld één tot twee maanden is het kind ontstoord.

Binnen Praktijk van Nature zoeken we uit welke vaccinaties ontstoord moeten worden, want vaak zijn niet alle vaccinaties een probleem, maar één of twee. Als we weten welke vaccinaties voor problemen zorgen dan gaan we deze behandelen. Dat doe ik met behulp van specifieke kinesiologische technieken.

In één behandeling wordt niet één potentie, maar alle potenties in één keer behandeld. Als je al meer weet over mijn praktijk en hoe ik werk, dan weet je misschien dat ik fysieke klachten behandel, maar dat ik tijdens een behandeling ook mogelijke trauma’s kan behandelen. Tijdens het ontstoren onderzoek ik ook of het vaccin een mogelijk trauma heeft veroorzaakt en ook dit wordt direct aangepakt. Dit zorgt ervoor dat je meestal na één of twee behandelingen klaar bent en een goed resultaat hebt bereikt.

De voordelen om de iso-therapie te combineren met kinesiologie:

 •  Je hebt geen korrels nodig.
 • De vaccinatie wordt in één behandeling ontstoord, soms is een tweede behandeling nodig als het lichaam het niet in één keer aan kan.
 • In één behandeling ontstoor je de vaccinatie op fysiek, emotioneel en energetisch niveau.
 • De behandeling is goed te ondergaan voor zowel hele jonge baby’s als jonge kinderen.
 • Het kind voelt zich na afloop van de behandeling vaak opmerkelijk goed.
 • Je kunt zowel het kind voorbereiden op een komende vaccinatie, als achteraf ontstoren. Net zoals dit in de klassieke homeopathie kan.

Ervaringen met ontstoren

De voorbeelden die mij het meest bij blijven staan hebben bijna allemaal te maken met het ontstoren van het BMR vaccin.

Veel vaccinaties kunnen ervoor zorgen dat het immuunsysteem minder goed werkt, zodat je soms ziet dat het kind vatbaar is voor elk virus wat er maar langs waait. Het is vervelend voor een kind en de ouder als het vaak kwakkelt en niet fit is. Uiteraard is het belangrijk om daar oorzaken voor te vinden (dit kunnen vaccinaties zijn, maar er zijn meer mogelijkheden zoals een overgevoeligheid voor melk of gluten). Om te zien dat een kind na ontstoren lichamelijk weerbaarder is en veel fitter is heel fijn.

Maar de effecten van het ontstoren van de BMR vaccinatie zijn vaak ontroerend. De BMR is bij een groep mensen berucht omdat deze in verband wordt gebracht met autisme. Of dat kan of niet, daar durf ik geen uitspraken over te doen, maar wat ik uit mijn ervaringen heb gemerkt is dat de BMR een hele grote invloed kan hebben op de emotionele staat van het kind. Boosheid of het vertrouwen kwijtraken in jezelf of in de medemens heb ik al meer dan regelmatig gezien. En na het ontstoren zie je vaak direct een grote positieve verandering hierin.

Een paar voorbeelden:

 • Een meisje van 16 die veel boos is. Terugkijkend op haar jeugd lijkt ze veranderd te zijn na de BMR inenting. Direct na de behandeling zie je een soort laag verdwijnen, de zachtheid komt terug en dat blijft ook. Ook 14 jaar nadat ze de BMR vaccinatie ontvangen heeft, kan deze nog steeds van invloed zijn op haar leven, en kan deze gelukkig nog steeds ontstoord worden.
 • Een kind dat zich op de lagere school voor anderen afsluit, andere kinderen uit de weg gaat en geen vertrouwen in anderen heeft voelt zich na de behandeling direct beter. Op school zoekt hij anderen weer op alsof hij nooit anders heeft gedaan.
 • Een meisje vraagt mij of ik iets kan doen aan haar boosheid. Daar heeft niet alleen de buitenwereld last van, maar ze vind het zelf ook erg vervelend dat ze zoveel boos is. Dagelijks heeft ze uitbarstingen. Na de behandeling is dat verdwenen, is ze nog maar weinig boos en kunnen de ouders ook veel makkelijker tot haar door dringen. Ze kan niet zeggen wat er nou precies anders is, maar ze voelt zichzelf veel beter.

Ondertussen heb ik een idee welk ‘ingrediënt’ van het BMR vaccin hiervoor zorgt en waardoor juist dit vaccin zorgt voor zoveel emotioneel leed, terwijl je dat meestal niet terug ziet bij andere vaccinaties.

Algemene adviezen bij vaccineren:

Als eerste ben ik niet tegen vaccinatie, al denk ik wel dat je bewust de keuze moet maken of je jouw kinderen wilt laten vaccineren en voor welke vaccinaties je dan kiest. Vaccinatie is een keuze, geen plicht. Verdiep je in de verschillende ziektes en vaccinaties en weeg je keuze af. Je kunt keuzes maken in welke inentingen je belangrijk vind om je kind te geven en ook op welk tijdstip je dat doet. Zo kun je ervoor kiezen om inentingen uit te stellen totdat het immuunsysteem van je jonge kind beter ontwikkeld is.

Bij elke vaccinatie spuit je naast de ziekteverwekker ook een heel scala aan hulpstoffen in; kwikverbindingen, aluminium of formaldehyde zijn hier voorbeelden van. Er worden steeds meer vaccinaties aan het rijksvaccinatieprogramma toegevoegd. Mijn mening is dat door er steeds een grotere hoeveelheid aan inentingen wordt gegeven de gezondheid van het kind in het algemeen steeds verder achteruit kan gaan.

Vroeger hield het met de DKPT en de Hib wel op. Tegenwoordig zijn daar tig ziekten aan toegevoegd: bof, mazelen, rode hond, hepatitis B, pneumokokken, meningokokken ACWY en het HPV virus. Elke vaccinatie biedt bescherming tegen een bepaalde ziekte, maar geeft ook een belasting op het lichaam, onder andere omdat er allemaal hulpstoffen aan toegevoegd zijn.

Als een kind net geboren is, is het immuunsysteem niet volledig ontwikkeld. Krijgt je kind (zo lang mogelijk) borstvoeding, dan geeft de moeder het kind een stuk immuniteit mee. Zodra het kind tussen de anderhalf en twee jaar oud is, is het eigen immuunsysteem ontwikkeld.

Door kinderen in de eerste maanden al te vaccineren verstoor je telkens de natuurlijke ontwikkeling van het eigen immuunsysteem. Daarom kan het een goed idee zijn om het vaccineren uit te stellen totdat ze wat ouder zijn. Kinderen hebben dan ook minder vaak heftige bijwerkingen als je begint met vaccineren op oudere leeftijd.

Wat ik ook erg belangrijk vind is dat je kind helemaal gezond is op het moment van vaccineren. Op het consultatiebureau stellen ze een vaccinatie uit als het kind koorts heeft, maar persoonlijk denk ik dat het ook niet verstandig is om je kind in te enten als het niet helemaal fit is. Ook dan, en niet alleen met koorts, is het immuunsysteem al actief om één of andere infectie te bestrijden. Vaccineren op zo’n moment geeft een verhoogd risico op bijwerkingen.

Informatie zoeken:

Op de site van het RIVM lees je tegen welke ziekten het kind wordt ingeënt, op welk moment het kind wordt gevaccineerd en de mogelijke bijwerkingen van de vaccins.

Ik durf te stellen dat de bijwerkingen die het RIVM vermeld niet de enige bijwerkingen zijn die er werkelijk kunnen ontstaan. Vaccineren is een heilige graal en het RIVM vind het erg belangrijk dat de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk blijft, dus de meer ernstige bijwerkingen vind je er niet.

Zo lees je op de site van het RIVM over de Mexicaanse griep destijds dat er toch een redelijke groep mensen bezorgt zijn over de veiligheid van het vaccin. De conclusie van het RIVM is dat de voorlichting in voortaan beter moet zodat meer mensen zich wel laten vaccineren. Geen woord lees je over de vermeldde bijwerkingen van het vaccin. Het Mexicaanse griepvaccin was achteraf niet zo veilig als gepresenteerd. Een groep kinderen heeft door het vaccin narcolepsie ontwikkeld en zijn voor de rest van hun leven hierdoor getekend. De overheid heeft een enorme hoeveelheid geld ter schadeloosheid moeten betalen.

De meeste kinderen hebben er waarschijnlijk geen nadelige gevolgen van overgehouden, maar ik vind het belangrijk dat je als mens goed geïnformeerd bent en je een weloverwogen keuze kunt maken. Weet dat geen enkele vaccinatie zonder risico is en weeg je keuze af tussen de voor- en nadelen van het wel en niet vaccineren. Of denk erover na of je een bepaalde vaccinatie wel belangrijk vind, maar dat je deze misschien liever op een later moment geeft.

In Nederland zijn er twee stichtingen die zich richten op vrije vaccinatiekeuze, namelijk stichting kritisch prikken en stichting vaccinvrij. Op hun websites vind je een heleboel informatie over vaccinaties, de mogelijke gevolgen van wel/niet vaccineren en mogelijke vaccinatieschade. Hier kun je ook meer leren over de verschillende soorten ziektes waartegen ingeënt wordt en kun je wellicht een betere afweging maken of je wel of niet wilt of je kind hiervoor ingeënt wordt.

Tenslotte: wat je ook besluit, weet dat je het vanuit je goede intentie was. Zo kun je je beschermen tegen bepaalde ziekten door wel te laten vaccineren. Van te voren weet je niet of dit nodig was geweest en of je hierin een foute keus maakt. Zo handelen we met de kennis die we op dat moment hebben en hopen we uiteindelijk een goede keus te maken. Zo kan vaccineren een risico voor de gezondheid van het kind betekenen, maar het niet vaccineren ook. Welke besluiten je ook maakt, maak ze in vertrouwen en probeer ze niet uit angst te maken.

Mocht je mijn hulp willen hebben door de vaccinaties te ontstoren, of door een komende vaccinatie te begeleiden met de iso-therapie gecombineerd met de kinesiologie, dan wil ik dat heel graag voor je doen.

Lacina 1 rond

Over de auteur

Lacina vd Wagen- Couperus is orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut.

In Praktijk van Nature (Leeuwarden) behandeld ze mensen met diverse klachten; van allergieën, intoleranties, hormonale klachten tot aan onbegrepen klachten.

Daarnaast schrijft ze blogs over voeding en gezondheid. Met haar kennis wil ze mensen bewust maken dat een oergezonde leefstijl belangrijk is om zo fit mogelijk te blijven. En als je een welvaartsaandoening hebt, hoe deze met een oergezonde leefstijl vaak weer om te keren is.

Interessant? Deel dit artikel

Meer blogs van praktijk van nature

Specialisaties praktijk van nature

Lees hier meer over de mogelijkheden van Praktijk van Nature. Twijfel je of er iets aan jouw klacht gedaan kan worden? Neem dan gerust contact op.

Je allergie de baas

Methode ontwikkeld om klachten die veroorzaakt worden door allergieën of intoleranties te verhelpen. Denk aan darmklachten (PDS), eczeem, astma of hooikoorts.

Ook te gebruiken bij bijvoorbeeld migraine, onverklaarbare klachten, hormonale klachten, ziekte van Pfeiffer, ADHD of het ontstoren van kindervaccinaties.

Deze prachtige methode is ontstaan vanuit de acupunctuur (zonder naalden) en geeft bijzondere resultaten.

je brein de baas

Je brein de baas

Unieke methode uit de kinesiologie voor stress gerelateerde klachten en leerproblemen met bijzondere resultaten. Hiermee kun je op een snelle en doeltreffende manier angsten, trauma’s of PTSS behandelen.

Bij kinderen kun je ook werken aan leerproblemen zoals dyslexie, ontwikkelingsachterstanden, spraakproblemen of faalangst.

In combinatie met de methode ‘je allergie de baas’ zorgt het vaak voor een snel herstel bij burn-out.

ORTHOMOLECULAIR

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica – Kennis hiervan geeft een diep inzicht in hoe het lichaam werkt en helpt om verbanden tussen verschillende klachten te leggen.

Zo ontdek je de mogelijke oorzaken niet alleen door  het uittesten, maar juist ook door inzicht in de relatie tussen de klachten die je kunt hebben en de omgevingsfactoren zoals voeding, stress en slaap.

Meer uitleg over wat orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica inhoudt lees je hier.

logo voeding voor je genen

Online cursussen

Bij ‘Voeding voor je genen’ vind je online cursussen en blogs die je inzicht geven in hoe welvaartsaandoeningen ontstaan en hoe je deze weer omkeert of verbetert. Ook vind je lekkere recepten om oergezonde inspiratie op te doen. Cursussen:

 • Diabetes type 2 omkeren
 • Insulineresistentie omkeren
 • Metabool syndroom omkeren
 • Fibromyalgie klachten verminderen (verwacht 12- 2021)
× Hoe kan ik je helpen?